Hi, ik ben Mariska

Portret- en gezinsfotograaf

Naast fotograaf ben ik ook adviseur binnen de jeugd-, ouderen- en gehandicaptenzorg. Samen met Marien wonen wij met onze twee dochters op een boerderij bij Emmeloord, in de Noordoostpolder (Flevoland).

10 jaar geleden heb ik mijn eerste spiegelreflex camera gekocht en ben ik aan het experimenteren geslagen. En wat vond ik dat leuk! Ik heb intussen meerdere cursussen en workshops gevolgd, waaronder de Natuurlijk Licht opleiding van Willie Kers en de Painterly Portrait workshop van Silver Linings Studio.

Liefhebber van...

Tijdloze portretten


Nooit gedacht. Dat ik zo zou kunnen genieten van het maken van portretten met zowel daglicht als flitslicht! Van die portretten waarbij de ogen alles zeggen en waar je naar blijft kijken. Portretten die je als kunstwerk aan de muur wilt hangen. Hieronder m'n dochters die met regelmaat model zijn als ik weer wat wil uitproberen 🤍.

Kleur


Oh wat hou ik van kleur. Daarom zullen de meeste foto's van een shoot in kleur zijn. Echte kleuren! Dus bij mij geen bruine filter over de foto's, waarbij de kleur groen niet meer lijkt te bestaan. Maar foto's waarbij de kleuren zijn zoals je ze herinnert. En natuurlijk zit er ook wel eens een zwart-wit foto tussen. Omdat sommige foto's op die manier nou eenmaal beter tot hun recht komen.

Het gouden zonlicht


Mijn favoriete moment van een zonnige dag: het uur nadat de zon op is of het uur voordat de zon onder gaat. Dit wordt ook wel het 'golden hour' genoemd. Het licht is dan warm en zacht en geeft alles een prachtige gloed! Boek je een shoot? Overweeg het golden hour! Het is het waard!